Kandungan tak grow..?help..

Ikutkan harini saya dah 9w5d tapi scan,baby tak grow..still no heartbeat..size baby at 6w4d..last week scan dengan doctor pakar ikut bawah pun,size sama..petang tadi scan kat klinik swasta ikut atas pun,size sama iaitu 6w4d..air ketuban & kantung je besar ikut LMP.. Basically,saya dah tahu apa yang akan saya lalui.. 22/4 ni saya ada appointment dengan pakar.. Saya harap saya tabah lalui,saya & suami sedih sangat sampai nangis😅 tapi saya tahu ini bukan rezeki saya sekarang tapi akan ada rezeki yang indah mendatang. Nak tanya,lama ke nak tunggu process kandungan ini turun sendiri?atau biar settle kat hosp lagi mudah? Btw,ini kandungan sulung saya❤️ My anak syurga.. #pregnancy #bantusharing #advicepls #pleasehelp #ingintahu

7 Các câu trả lời

Semoga ade rezeki sis pd waktu terdekat ini💪💪💪 Situasi sy sama spt sis juga cm sy hny ade kantung shj. 21/06/21 : Scan TVS (nampak kantung 5w2d) - ikut LMP spttnya 6w2d 05/07/21: Scan TVS (nampak kantung 6w🥺) - ikut LMP spttnya 8w2d (Slow Growth & tiada janin) - Dr dh bg hint kemungkinan missed miscarriage 06/07/21: Dptkan 2nd opinion - Scan TVS - result sama nampak kantung 6W 12/07/21: Scan TVS (nampak kantung 6w2d) - ikut LMP spttnya 9w2d & ade blood clot sekeliling kantung. Dr nasihatkan buat d&c utk elakkan terkena infection pd uterus (rahim) 23/07/21: Setelah bincang ngan suami & parent sy, Jumaat ni br nk bg persetujuan utk buat d&c In Shaa Allah by next week antara 26-28 Julai 2021 br blh buat d&c bergantung kpd kelapangan Dr & keputusan saringan Covid dahulu Sebenarnya sy & suami sedih tp kami redha. Kami percaya akan ade rezeki anak buat kami pd hari2 mendatang. Ini adalah 1st baby yg kami tggu setelah berkahwin hampir 13.5thn🥺. Teringat first time check upt melalui Digital ClearBlue sensorang dlm bilik air slps 3 hari lewat dtg bulan pd 10/06/21.. +ve pertama kali (Pregnant 1-2). Sblm ini x pnh pun +ve @ keguguran. So utk sy sendiri - sy kene tabah sbb sy nk org sekeliling yg menyayangi sy pun sama2 tabah hati & kuat semangat. Life must go on 💪💪💪 Lps solat Maghrib td, husband minta kami sama2 buat secara istiqamah: 1) Solat Dhuha - setiap hari 2) Solat Witir (slps Solat Isya’) - setiap malam 3) Berpuasa min 3 hari sebulan - bermula bulan 8 ke atas

3y trước

sabar ya puan.. saya pernah alami apa yg puan alami.. mengandung kantung sahaja.. tapi penantian puan memang lama.. cekal sungguh puan.. semoga Allah rezeki kan puan dengan zuriat yg soleh solehah selepas ini.. amin.. jangan putus asa ya puan.. insyaAllah lepas gugur akan cepat lekat semula..

pengalaman awak sama mcm sy sis,tahun lps sy pgnant, kandungan 8 weeks,tp BBY mcm 6 mgu..Tak grow& no heartbeat..doktr minta dtg lg seminggu..tapi esoknya terus keluar darah coklat..lpstu pegi semula klinik,doktr scan,tgk rahim dah Mula longgar, tanda nak gugur,so doktr suruh balik tunggu gugur sendri,then start kluar darah coklat dari sikit kepada byk,dari coklat keluar wrna merah,perut rasa mcm nak datang period, pinggng rasa sakit,lpstu darah keluar mcm nak period,smpai keluar ketul2..ambil masa 3hari..Hari ke3,sy rasa sakit perut,doktr pesan jgn kencing dlm toilet yg cngkung tu,tkot janin keluar masuk dalam mangkuk tanda,tp masatu sy mmg nak buang air besar,sy guna jamban duduk,lps sy flush,terus keluar kantung & Janin tu .Syukurlah dapat ambil,minta.husband ambil,bersihkan lepstu tanam..😟..lpstu pergi klink.scan utk tgk dah clear,doktr tgk.semua dh keluar hbis,xperlu cuci,doktr suruh sy tungku sendri supaya rahim kecut..sbb masatu Rahim.jd.bengkak..xboleh nak berurut sbb masatu pkp1 bulan 4thn lps..Dan skg sy pregnant LG,tgu Hari je nak bersalin due 15/8 Ni.. Alhamdulillah..

sama la mcm sy bulan feb hritu, scan 7w xde heartbeat tp dh nmpak janin.. repeat scan lpas 2mggu, patutnya dh 9w 5d , tp baby xmembesar.. dia cuma membesar smpai 8w je & still no heartbeat.. refer hospital, pakar sahkan mmg baby xmnjadi.. missed miscarriage, so pakar bg msa 2mggu utk gugur sndiri.. klau xjatuh jugak, kna bt dnc.. alhamdulillah lpas 10hari janin jatuh sndiri dkt rumah

situasi sis lebih kurang mcm sy last year,kandungan tak membesar.Alhamdulillah kandungan keluar sendiri,complete miscarriage 16/6/2020.Sekarang sy tgh pregnant 5 bulan ++.Ape2 pn sis follow je ape kata pakar,itu lebih baik.Sy doakan semuanya dipermudahkan

Saya xad ilmu berkenaan nie tapi saya ad terbaca yang kebiasaany 2minggu die akan turun sendiri..Tapi sis bolee jugaa cari second option untuk confirmkan misscarriage tuu..Moga dipermudahkan

Semoga ada rezeki lagi lepas ni

3y trước

InsyaAllah..Terima kasih♥️

salam sis. apa ya update skrg?

3y trước

ok sis. terima kasih atas respon. doc ada beritahu ke kene rehat berapa bulan sebelum merancnag utk hamil semula?