Petua tambah susu dan apa yg boleh drop susu?

Ibuuu Ibuuu boleh share mcmne nak tmbh susu badan? apa yg boleh buat susu badan drop? baby hisap tp susu tak keluar. mengamuk then lamaaaaa a die hisap baru ada. ? air halba dah try, air kurma dah try, ni bru nak try sup lobak putih.. dah tak keje ni tekad nak fully bf 2 tahun. bantuinnnnnn bonda ya ibukkkk..

Petua tambah susu dan apa yg boleh drop susu?
17 Các câu trả lời

Susu badan ni sebenarnya atas diri kita sendiri. 1) jaga emosi, jangan stress, jangan giveup 2) makanan n minuman fav puan 3) doa n zikir (x perlu susu meriah, tapi sekadar mencukupi keperluan baby selama 2tahun) 4)sokongan dan dorongan dr suami keluarga (clear mind set buang - ve vibes) Ingat, hormon pon lain2 mana kan sama. Awak boleh amek tips yg lain try n error sampai serasi dgn awak. Selamat mencuba💕

5y trước

tq ibu for the tipsss. 😊

Mommy jgn minum kopi, teh n Milo..klu teringin hadkan pengambilan..seminggu secawan...minum horliks suam, nestum..sup sawi..n banyakkn minum air masak at Least 2 liter sehari...jgn stress mommy..bila stress mmg susu payah nk kluar...niat n doa pada Allah... in syaa Allah..semoga d permudahkan

5y trước

👍👍👍😘

Blnder kn kurma,oat,susu insyaAllah susu bdn kita cukup sentiasa sy pon pnh susu drop then sy amal kn minum susu blder sendiri ni bnyk balik susu bdn. .. yg pntg kne selalu positif jgn stress2...minum pagi dan mlm sblum tdo

Sy masa anak kedua sy kerapkan anak bf dan pum even xdak susu...pastu bnyak minum air masak...kdg mnum horlicks...mmg susu bnyak...Alhamdulillah...paling penting ibu jangan stress...mst positif dan gembira 😊

5y trước

baby direct je ni tak pam pun. so nak kena try pam ke?

Amboi comelnye die.. lebat rambut... urut perlahan2 dkt blkng ngn tepi breast ... klu x smpi mntk tlg hubby... klu bole urut hr2... sy suh hubby urut.. trus memancut susu turun.. 😊😊

5y trước

dah try jadi tp tak semeriah masa pantang. breast tak penuh mcm dlu2..😟

Awak join group happy breastfeeding Malaysia kat Facebook..Sana banyak ilmu pasal breastfeeding kita boleh cari.. InshaAllah boleh bf baby selama 2 tahun..

5y trước

Ok wc..hehe

minum shaklee sis cmpur dgn minuman fav.saya minum shaklee, smpai anak sya umur 4 tahun msih breastfeeding tpi umur 3 tahun susu dah kurang²

5y trước

bolh tahan sis,tahan smpai 4 bulan.lgi pun Susu ibu mmg meriahh,pekat kuning² 🥰

Alhamdulillah susu dah ok atas advice ibu2 semua sy cuba minum nestum dgn horlick mmg berkesan. 😍

Minum air rebusan buah kering ni mummy... Ni organic milkbooster.... Real food....

5y trước

itu lah tak dpt kenal pasti lg apa milk killer ni. 🤔ramai kata kobis... dah try jugak ni msa dlm pantang jadi. skrg bru nak try balik. air kurma dlm pantang jadi. skrg ni tak pulak. nnt try buah kering ni blik.. tq ibuuu..

Sil buka ig follow @noorfazila_bt_abdul_rahman & baca highlights notes berkenaaan penyusuan