susu badan

hai... saya nak tanya... saya dah bersalin 47hari tapi lepas saya urut hari ke 4 anak saya terus tak nak hisap susu badan.. dan saya bagi baby saya susu formula dan sekarang susu badan saya makin lama makin drop sebab saya pam pun tak dapat 2oz...boleh tak share ibu2 dalam nie mcm mana ye kita nak banyak susu badan?? #pleasehelp

2 Các câu trả lời

Hi, sis. Sis kena set kan positive mind untuk susu kan anak. Makan lobak putih and air macam laici kang (boleh cari di shopee) untuk banyak kan susu. Keep on pumping supaya susu tak kering. Letak je baby punya mulut kat puting, untuk stimulate kan susu. Mungkin perlu kan bantuan dari nurse atau orang yg pandai pasal lactation untuk bantu sis menyusu dengan betul. Jangan stress ya, awal awal memang baby confuse sikit. Good luck sis! ✨

early sign baby dah nipple confuse. boleh tahu tak kenapa mix feeding? if anak tak df , ibu kena ganti ransangan dengan pump 8 -12 kali sehari dengan jarak 2-3 jam termasuk malam . slowly nanti supply susu akan naik ikut demand baby. tak perlu byk yg penting cukup utk baby.