Bersalin tanpa epidural

Hi ibu2..sy nak tnya pengalaman ibu yg bersalin secara normal tanpa epidural..sakit masa contraction tu terlalu sakit ke? Masa nak push, lagi sakit dr contraction atau dah kurg? Sy plan xnak ambil epidural kalau dpt lahir secara normal, tp sy takut x tahan sakit sbb x tahu sakitnya mcm mna..terima kasih pada sudi share pengalaman ☺️ #firstmom #ingintahu

19 Các câu trả lời

sis, alhamdulillah saya dua2 anak bersalin normal tanpa epidural. sakit time contraction tu depends pada badan masing2. ada yg x sedar pun bila dah fully bukaan. masa tengah sakit tu, puan banyakkan doa, mengiring ke kiri akan cepatkan bukaan. InsyaAllah puan akan kuat utk tahan sakit nanti. semoga dipermudahkan urusan bersalin puan nanti.🤗