Hamil batuk tak hilang2

Hi ibu2..nak tanya saya batuk dri mula hamil ..skrg 7 week..dr KK ade bgi inhaler..sebelum ni saya xdek lelah..inhaler tu xbahaye ke yer kalau pakai tiap mlm?? kalau xpakai xleh nk tido rasa..maaf sbb tnye sbb saya xpernh pakai inhaler sblom ni..tu risau tu..saya dh mkn ubat batuk dr bgi tpi still xhilang jugak..

3 Các câu trả lời

xde masalah pon puan kalo mmg perlu mmg kena pakai..kalo x..lagi bahaya salur pernafasan sempit disebabkn kahak yg bnyk...cuma kalo terlalu kerap guna mdi salbutamol pump biru maksudnya selang 2 3 minit pakai pump ni lebih 5 6 kali tu takut nadi laju..tp biasa pakai mcmtu sbb sesak nafas la..kena cecepat g hosp dah time tuh

2y trước

saya selalu pum 2x sebelum tidur. sbb sejuk mlm2 smpai batuk xbenti..

Hi, kalau doktor yang prescribed then it should be fine. Kalau Puan rasa makin melarat, sila pergi ke klinik semula ya.

2y trước

Sama-sama

xde mslh kalau nak pakai