Hb low + gdm

Hi ibu2..mcm mna nk naikkan hb ya, dlm msa yg sma kna kwal pmknan jgk sbb gula drh tggi pla msa preg ni😅 #seriusnanya

28 Các câu trả lời

sama mcm sy time ngandung, hb low ada gdm. stress sgt rasa. sy minum air pati delima sis ngan air sunquick

try minum susu mamidil.. insyaallah tk de masalah.. lebih2 AG law anak kuning

Hb tu hemoglobin ya? Saya 13 hb. Tp nurse bagi jugak obimin. Kalau x makan xpe ke?

2y trước

kenapa pula tak nak makan. makan je la obimin yg dibagi tu. sebiji sehari je. nanti hb low jadi satu masalah pula, ada yg sampai masuk ward tau disebabkan low hb.

Cuba minum karihome mama. Alhamdulillah. HB saya naik dari 10.5 ke 11.3.

banyakkan makan sayur dan buah buahan . salah satu untuk naik kan hb

saya cuba susu kambing jenama Lazz..HB sy nait n gdm pun ok

amalkan jus pati gulsan ataupun calla milk inshaallah naik

kene kawal makan..ubat jarak 2 jam lepas makan

2y trước

cuba try sebelum makan pulak.. biasanya sebelum makan perut betul2 kosong. sejam atau 2 jam lepas tu baru mkn minum