Cuti Bersalin

Ibu2 yg bkrja selalu bila mula apply cuti bersalin?

13 Các câu trả lời

Selagi xkeluar tanda selagi tu kerja..malam keluar lendir + darah, esok nya bru bgtau bos dah masuk wad utk bsalin..tp bbrapa minggu sblm due mmg da hands over kje kat mmber yg akan cover kita masa cuti..so kita pg kje mcm biasa just utk settle apa2 yg pending se-maksima yg bole spya xmenyusahkan la org yg ganti kita tu..barula bole cuti bsalin ngan tenang. Xdela kjap2 org ofis call smpai kita naik stress nk pk kje plak..kita pun dapatla fokus kat baby..tp jgn plak lps tgn..smggu skali whatsapp la kwan tu tanya semua ok ke..

Saya apply 2 minggu awal sebelum due date, saya guna annual leave saya (AL), tengok2 hari 1st cuti terus bersalin on 37 weeks ++. 😂 Baby nak keluar awal. Terus burn AL saya jadi ML (maternity leaves) . Manager saya pulak dah awal2 approve AL saya dekat portal. Dia pun tak boleh tukar 🤣🤣

Saya ambil sebulan awal menggunakan segala kemudahan cuti yg ada termasuk tanpa gaji sbb perlu naik flight untuk bersalin di kampung..3 bln sebelum dh plan..terpaksa bersalin di kampung krn pjj dgn suami.

Sy apply cuti seminggu awal..mcm due sy 10/8, 5/8 sy dh strt cuti sebab plan nk bersalin kt kampung senang nk brpantang...company bg cuti 90days so employee boleh start cuti 2 minggu awal sblom due.

saya blm pernah terfikir hal ni 😥 nasib ada bca. hmmm kna plan awl² ni.. hmmm

Saya masih bekerja sehingga air ketuban pecah terus ke PAC hehe..jimat cuti

I work until I give birth. So, boleh cuti lama slps bersalin 😊

I work until I give birth

Sebln sblm due bole apply cuti..

start cuti bila dah bersalin