Baby kurang bergerak

Hi ibu2. Sy dh 34wk dan 1st time pregnant. Baby sy x ckup prgerakan. Selalu active dh subuh2. But skrg hmpir tak dpt rasa pergerakan. Ada pn slow dan sekilas rasa mcm tu je. Delah kangkang pon skrg rsa sakit je, nak jalan dan bngun pn rsa sakit. Sy sgt risau, tp nak pergi hospital besar mesti kena stay ward. Ada apa2 tips utk kandungan 34wk baby pergerakan?

2 Các câu trả lời

Saya belum sampai lg ke fasa awak & sama jgk mcm awak, 1st pregnancy. (16 weeks / 2 days). TAPI saya ada bc, Seandainya baby dlm kandungan kurang dari 10 pergerakan dlm sehari, awak kena cepat ke hospital utk pemeriksaan selanjutnya. Takpa kalau awak kena tahan wad asalkan baby dlm kandungan awak sihat & selamat. Ada yg saya bc pengalaman ibu2 yg lain, ada yg baby diaorg meninggal dlm kandungan sbb ibu lmbat dapatkan rawatan dr doktor walaupon dr awal ibu dah perasan baby kurang gerak 😕

tak cukup gerakan smpai 10 mesti p hospital sis . biar lh kena tahan wad yang penting baby kat dlm perut d dlm jagaan dr