Susu formula terbaik

Ibu2, susu formula apa yang terbaik untuk baby newborn supaya xjadi sembelit dan kembung? Anak saya minum dutch baby untuk permulaan tapi die muak selalu nak muntah selepas minum dan saya beralih ke lactogen. Tapi sekarang kerap kembung dan bila nak membuang mesti die menangis walaupun najisnya xkeras. Die membuang sehari sekali je tapi sekali membuang tu die akan menangis sekuatnya , die sejenis baby yang susah menangis tapi bila nak membuang mesti die akan menangis. #ingintahu #firs1stimemom

2 Các câu trả lời

susu fm ni xde yg blh recommend actually. sbb semuanya bergantung pd penerimaan bby. tbh mmg mkn kos klu bg bby fm...sbb tu sgt2 digalakkan bby utk bf. awk blh start dgn susu fm kotak kecil and try dkt bby dlu. if dutch baby dan lactogen xngam, cari lain.

baby menangis mse berak tp tahi ok.. tu krenye ok la sis.. baby nanges sbb dye x pndai nk relax/contract muscle pnggung.. snang cte x pandai nk meneran utk berak.. anak sye pun mula2 mcm tu.. tiap kali berak nanges.. tp lme2 nant ok..