Makanan pertama baby 6 bulan

Ibu2 semua boleh kongsi x ape makanan pertama untk baby yg masuk 6 bulan..saya x ade pengalaman sb 1st baby🤗

2 Các câu trả lời

Hi mommy! Baby saya pun akan masuk 6 bulan. first baby. 1. beri baby bubur nasi kosong, selama 14 hari. bubur jangan terlalu cair 2. selepas 14 hari boleh mula tambah isi ikan, isi ayam 3. kalau boleh, pemberian puree jangan terlalu awal sebab tidak mau baby jadi picky eater. sumber perkongsian dari pegawai sains pemakanan, haritu saya ada join live beliau. 😁

4y trước

kenapa bubur nasi? sebab kurang risiko allergy. boleh mula sehari sekali dahulu..selama 4-5 hari☺️

boleh join group fb happy baby food. Utk permulaan bg bubut kosong. Ikut 4days rules. slps 4hari boleh tmbh sayur n buah sbg snek.