Pregnant tapi perut tak nampak.

Hi ibu2.. sape pernah kena tegur pregnant 6 7 bulan tapi perut masih lagi kecil? Nie doktor imelda da berbunyi.. ape2 pun yg penting baby sihat.. 🤗

Pregnant tapi perut tak nampak.
36 Các câu trả lời

perut sy pun kecik tapi nak kata sbb fizikal saya, berat sy before pregnant pun dah 65 tinggi 159. mungkin sbb anak first. saya okay je bila orang cakap kecik, happy lagi ada lah. perut takde strechmark, berat tak naik sangat. sekarang dah 9 bulan, berat baru 76kg. nak lose weight lepas beranak nanti senang (hopefully lah) hahahaha toksah lah nak fikir apa orang kata, buang masa je kan. baik layan baby dalam perut, walaupun kecik tapi kemain aktif dalam ni hahaha

Masa pregnant anak first pun org dok cakap kecik ye perut. Padahal sy yg membawa perut tu rasa dah taklarat dah. Kaki pun bengkak. Bila kua baby, baby 3.2kg, org ckp plak pandai baby menyorok tu perut kecik, dah kua besar. 😏 Yang kedua ni pun dah 6 bulan org masih lg ckp perut kecik. Takpa laa perut kecik kan. Klau keluar pun org taknampak baby bump. Kan aurat tu. 🤭 Janji baby sihat.

Hehe. Betul2. Saya masa 37w pun perut mcm org pregnant 6-7 bulan🤭 Masa pi bilik saringan sbb dah turun tanda darah pun sorang2, nurse kaunter tu pun tgk mcm betul ke dah sarat ni😂 padahal takdalah sarat mana pun. Saya masih boleh berlari mcm biasa. Tapi alhamdulilah selamat semuanya. Yg best perut dpt seperti asal sebelum mengandung. Takda stretchmark🥰

saya setuju , waktu saya abis dari klinik saya balik singgah kjp beli kuih ada makcik" nie 2 orang tanya berapa bulan saya ckp la 7bulan ,terus dorang ckp kecilnya perut mcm tak 7 bulan pun mcm 4 bulan , saya jawap mcm mana tak kecil saya pun orang nya kecil berat bdn pun 49kg pindik" lagi tapi saya ckp sembil gurau" tapi dalam hati kecil hati hmmm

Suka post ni 😍😍💕 Samalah kita, masa pregnant geng perut tak nampak, perut kecik. Tapi doktor kata, pembesaran normal je. 7 bulan nk 8 bulan baru nampak sikit perut. Sepanjang pregnancy boleh pakai baju sebelum mengandung je. Alhamdulillah, bila baby lahir on 37 weeks, berat baby pun okay je, 3.42 kg. Tak kecik pun.

As long as baby and mommy nya sihat, happy saja. Kalau besar sgt pun kena tegur juga, saya pendek sikit dan pernah gemuk dulu jadi baby bump nampak besar utk 7 bulan (kata orang, bukan pakar pun). Betul kata dr. imelda tu makcik² tak perlulah tegur. Kalau nak ikutkan orang, semua pun tak kena.

stuju dgn statement ni. nape nak risau pandangan org lain if masa scan baby, doc ckp semua ok. abaikan je all those negative vibes as long as baby sihat. saya dulu pun xnmpk sgt perut. stat 8bulan cmtu baru betul2 nampak perut. skali baby keluar 3.36kg. 😁

Saya mengandung tiga2 anak saya semua perut kecik..yg ketiga ni lagi saya terkejut sebab baby keluar 3.9kg..last scan 2.8kg jer,klu tgk perut mmg xpercaya baby besar..jadi biar la perut nmpk kecik ke besar janji baby sihat..

Ye jumaat sy g detail scan 25w 6d sy ckp knp perut sy xnmpk pun, pastu doc ckp ni bonjol ni sikit perut la ni😂 pastu die ckp xnmpk tp bile pegng rase bby tu,, perut xnmpk pun tp bby kt dlm dah 764g , 28w nti bru msuk 1kg cmtu

Due saya kurang 2 minggu lagi . Haritu pergi kedai beli brg , kena tegur dgn seorg pakcik ni katanya "ni dah berapa bulan dik , 2 bulan ada?" Sy ketawa aje smbil bgtahu hal sbnr .. muka trkejut pkcik tu saya xlupa lg huhu