Anak kuning

Hi ibu2 nak Tanya kalau anak kuning mmg xblh bf ke??kena bg susu FM ke???Dan boleh tau x susu apa ssuai ngn boleh share tips trunkan kuning bby..bby bru 9 hri...kuning cek up makin naik#bantusharing #SeriusTanya #SeriusTanya

23 Các câu trả lời

penyusuan susu badan sangat2 la penting mom,1-2 jam kerap susu kan baby,banyak kan ambil buahan orange tu vit c bayi pun serap,air kena byk mnum,bayi kerap berak,kencing hasil menyusu susu badan mom..bgus sangat

hai. bole je bf. susu badan la lagi banyak khasiat. kena bagi bby susu kerap. masa saya anak kuning, saya kerap sapu ubat pusat, tido buka lampu and saya kerap bangunkan baby.

Sy bagi lactogen sbb sy jenis 2,3 hri lepas bersalin baru ada susu... lactogen membantu turunkn kuning..adk sy pun guna ni juga.. yg penting tiap 1-2 jam bagi baby susu.

saya dulu campur ngn lactogen @ dutch baby... sbb berat baby makin turun mungkin susu bf x cukup... so saya campur ...baby dh okay kuning bf je cam biasa

dua2 boleh awak.. nk bg full bf ke fm ke nak mix ke.. anak sye prolonged jaundice smpi sbulan.. mcm2 sye buat x jd jgak.. jgn stress2 ye..

kalau anak kuning memang kena bf sis, tulah satu satu ubat untuk turunkan kuning anak. Mungkin doctor yang suruh bagi fm tu bersebab.

Aik.. Peliknya.. Spptnya susu ibu tu la elok untuk hilangkan kuning.. Lg bnyk menyusu, baby kerap kncing..lg cpt kuning hilang.

boleh je bf.. kalau nk susu formula..cari susu karihome.. Lepas Tu bagi dia Mandi air rebusan peria katak..

mse ank sye kuning sye still bf xpi mse yng sme sye mkn sengkuang cina alhamdulillah kuning bby surut

boleh je bagi bf tpi pastikan ibu pun mesti kena jaga pemakanan ya sewaktu anak masih ada kuning..