Rasa letih

Ibu2 Mnta kata2 semangat ble,,akhir2 ni sy rsa burn out sgt,dsbbkn husb balik kerja sllu ckp 'org lain ada ank smpt je masak buat kerja rmh'+ 'dduk rmh xbuat apa'...sy bkn sngja,tpi ada masa sy mmng btl2 xsmpt,bby 7 bulan xnk berenggang langsung + bf kuat.,sy da letak walker ltk bwa,bgi toys pn bby nngis mcm kena cubit mmng xnk berenggang langsung smpai sy rsa letih,bnyk kali da jelaskn dkt husb tpi nth la mcm sma je..yg teruknya setiap kali husb dkt nk balik kja sy rsa stress sgt2 smpai bising kepala otak sy mcm gaduh dgn diri sndiri n rsw klw smpai buat yg bukan2..kesian kat bby jgk gara2 sy stress ada termarah bby smpai sy nngis sbb rsa bersalah padahl bby xbuat apa pn cuma xnk berenggang je dgn agk aktif nk bljr bdiri.

27 Các câu trả lời

sy akn jawab..tu org lain, ni bini awk xblh pukul rata. tp sebaiknya kena pandai curi2 masa buat kerja rumah. bila ank nap siang, cepat2 settlekan. masak, kemas rumah tu mana yg mampu saja.

6mo trước

bby sy tdr siang skjp2 je mudah terbngun klw sy ni xda kat sblh,xtw la sjk msuk 7m jdi mcm ni..smpai xmnyempat sy nk buat apa2 kena dduk dgn bby je

anak dah masuk fasa separation anxiety tu. either train anak untuk belajar faham yg mak dia tak tinggal pun, ada je dekat2 situ, atau sis pakai baby carrier sambil buat kerja.

saya pun alami benda yg sama , tapi saya balas balik bila suami ckp mcm tu ,biarla dia nak cakap saya isteri derhaka ka apa , biar dia tau stress semua handle sorang2

anak itu tak salah, yang salah en suami yang fikir diluar otak. sepatutnya en suami membantu, bukan banyak bunyi

suruh hsband baca artikel psl ibu kelar anak tu..

Semoga akk kuat yee...insyallah suatu hri nnty suami akk akn fhm keadaan akk

suh laki sis tu jaga anak time dia cuti