bayi tidak sendawa

ibu2 mcm mna ni.. bby sy x sendawa selepas breastfeeding.. sy risau bby tersedak susu.. sy dah tepuk2 belakang baby agak lma tpi x berhasil malah bby nyeyak je tidur.. #pleasehelp #1stimemom #firstbaby

2 Các câu trả lời

Rilex jek mommy, x smstinya baby perlu sndawa tiap kali mnyusu, lagi2 bila sis tepuk trlalu lama, nnti merah pula bdan bayi.. pling lama sis boleh tepuk pun 5-10mnit mcm tu, klu dia xnak sendawa, sis boleh tdokan dia mngiring ke tepi, alas bntal or kain blkg dia supaya mmgiring..😘

Doc ada advice if baby x sendawa blh baringkan mengiring ke kanan @ kiri.. mmg ada baby susah nk burp..doc tu ckp baby dia pun sama😂