BABY 5 BULAN & MAKAN

HI ibu². Kita ni first time jadi bonda 😁 Apa yang saya tahu, baby boleh start makan bila dah 6 bulan. Now my baby baru 5 bulan 11 hari. Dia sangat aktif if nampak barang skrg even makanan pun. Benda ni berlaku juga depan mil. My baby sangat teruja nampak makanan. So mil suruh husb bg je dia makan 😂 Even secebis kek yang dilenyek. Sy ckp dengan husb, tak mau lahh. Biasalah baby teruja nmpk something yang dia tak pernah nmpk. Sy pergi dapur, and Mil cakp bg je pd husb and katanya sy tak nmpk 😂. Sy kedepan and cuit peha husb isyarat jangan 😂. Mil still cakap bg jeee sikittt je. And husb pun bg 😪 Mil saya orangnya baikk je. Cuma bila part ni sy rasa sedih sgt. Sebab sy yg jaga baby, baby nangis ke, sakit ke nt sy yang jaga 😂😭

1 Trả lời

Ya puan, kalau boleh biar baby umur genap 6 bulan pada tarikh Lahirnya contoh lahir 7hb..nanti genap 7hb umurnya boleh kasi makan dah. Makanan pertama bayi ialah bubur nasi kosong yang di blend halus. Lepas 4 hari boleh tambah sayur dan protien.. Kena blend juga kasi halus. Sabar ye mommy.. Lagi berapa minggu je baby nak genap 6 bulan.