Kegatalan pada miss V

Hi ibu2, kandungan sy baru 27 minggu tapi skrng sy mgalami kegatalan pada miss V. Saya syak sy mungkin alergic pada sabun or pwangi bju. Sya nk tnya macammna ye nk hilangkan gatal2 ni ye? boleh ke klau sy guna sabun feminine apa2? 🥺

6 Các câu trả lời

Rendam dengan air garam… Saya kalau gatal sikit je make sure miss v dah siap cukur. Lepastu bancuh garam dengan air suam, saya cebokkan 2x sehari. Skrg pun still buat walaupun tak gatal dah. Sebab haritu keputihan sampai hijau. Sekarang dah kurang dah keputihan… Mmg menjadi… Btw ni doc yg recommend kat saya. Doc tak bagi saya pakai feminine wash…

Cuba bgitau nurse berkaitan masalah awk ni. Mungkin nurse or doc akan buat pemeriksaan. Sebab sy selalu checkup, dr tanya pasal keputihan and tanya ada gatal2 tak. Sy mmng takde. Kalau keputihan melampau and ada gatal2 (sy pun x pasti gatal dkat mana doc maksudkan hahaha), tandanya ada gbs/jangkitan kuman

macam saya. kena bgtau nurse cepat nt dia akan ambil sample pastu bg ubat keputihan. kena check sbb takut awk gbs carrier. boleh bawa maut pada anak bila lahir. anak saya dulu tak sempat masuk antibiotik sbb lambat smpai LR. nasib baik takde pape

Air beras , air garam blh guna.. produk femine wash yg selamat utk preggy lady ialah jrm putik telaga dara blh guna tp jgn selalu. Saya lbh prefer air beras cebuk

Jangan guna feminine wash. Just rendam air garam je. Nanti bagitahu nurse masa checkup. Boleh check gbs.

mungkin kencing kotor..mntk advice doc dulu..