Minum air gula

Ibu2 boleh share x pngalaman mnum air gula? @ tips mnum air gulaa... Stgh org xdpt mnum.. first baby

42 Các câu trả lời

Kalau nak sedap buat check up dekat klinik swasta, air gula sedap 😁 Kalau dekat kk biasanya sy standby minyak angin siap2 dgn air suam. Minum jgn benti byk kali. Kalau boleh teguk laju2 then kumur2 lps tu bg hilg rasa. Terus sapu minyak angin

4y trước

mcm ni la cra saya tak muntah untk pregnant kdua ni😌 bawak minyak angin siap . mnum cept2 trus g toilet kumur 😁

antara penyebab malas nak hamil lg...ni lah sebabnya. minum air gula. tp kugagahkan jua minum sikit2....smpi abes. kt kk btl2 air gula...kt swasta bole pilih oren k ribena. x prnh wat kt swasta. thn ni nk try.

nurse tu pesan kt saya kalau nk minum air gula kena dtg klinik awal awal pg time diorang baru bancuh tu, minum time suam suam lg, gula tk tepu lg dia ckp tkdk la rasa sgt insyaallah boleh telan katanya

Sy pn fst pregnant. Mnm air gula rasa oren kat swasta. Tp tula , sma jg manis nak kering tekak. Disuruh tahan utk 2jam. Kering tekak n pening kepala mmg xlari. Pening triple pening😅

Serik dah minum air gula... Masa mula2 tu mcm nak muntah.. Lama jgk nak habiskan ... Lusa kena repeat minum lagi buat kali ke 2.. 😰 Trauma.. Harap x loya mcm hari tu..

2y trước

sy first mnth jgk, lpstu nurse siap psn suruh bwk air msk 🤣🤣 . hrni kene mnum lg. hmpir jgk tewas sbb baby kick

dtg awal ke kk sb masa tu tgh suam.. suam xterasa sgt.. hehe alhamdulillah sy xde rasa pening dan boleh telan mcm biasa masa suam.. kalau dh sejuk die agak lekit dan masa tu nk muntah..

Minum sambil tutup hidung..kalau boleh satu teguk jee habiskan..tapi saya dua teguk..hihi..pengalaman anak pertama minum air gula tahun 2019..tu pon kawan yang ajar camtu

masa anak pertama mmg xleh telan air gula 3kali repeat😣 ade kawan smpai msuk ke 5kali dia ttap muntah last2 g swasta yg ada perisa oren or anggur

minum skli teguk je sis ... lepas tu bawak standby minyak angin. ... lepas minum mmg akn mual2 elak dari muntah ... sbb kalau muntah kena minum lagi skli ...

Baru Selesai minum air Gula. Kk bagi air Gula perisa oren, walaupun awal2 dh rasa pening dan loya tapi berjaya juga tahan muntah sampai 2 jam.. First baby.