Baby Nov 2023

Hi ibu2 baby ibu dah start makan ke? Boleh share resepi dan barang apa yg perlu untuk baby belajar makan? Tq 😍🫰🏻 #bantujawab #bantusharing #firstmom #newmom

3 Các câu trả lời

sy buat 3days rule utk anak 6m 1d - 3d bubur kosong + evo 6m 4d - 6d bubur + brokoli + evo 6m 7d - 10d bubur + carrot + evo 6m 11d - 13d bubur + pakchoy + evo 6m 14d - 16d bubur + bunga kobis + evo 6m 17d - 19d bubur + ayam + (sayur mix yg dia pernah try) + evo 6m 20d - 22d bubur + ikan bilis + (sayur mix yg dia pernah try) + evo 6m 23d - 25d bubur + daging + (sayur mix) + evo n boleh tuka2 resepi guna bahan dia dah pass ikan yg mcm kita mkn xdigalakkan dulu utk 6 dan 7 bulan, klau nak try, guna ikan salmon boleh .. ☺️ utk peralatan baby blja makan, just pinggan sudu garfu mangkuk kuali periuk pisau papan pelandas .. senang cerita semua yg kita biasa guna utk memasak, beli yg baru utk dia, jgn cmpur dgn brg kita ☺️☺️ goodluck mommy!