Nak minta petua supaya air susu badan cepat ada

Hi ibu2, ada sesiapa tips tak supaya berair susu awal,saya 36weeks dah...nk minta tips,air susu badan cepat ada, supaya baby lahir da bleh breastfeed dgn senang if air susu da ada...😅

1 Trả lời

Makan Sayuran hijau macam pucuk manis, makan lobak putih dan merah.. Sayur sawi, bayam, kacang badam, kurma, susu full cream. Lepas bersalin, Boleh cuba minum air herba dari buah kurma merah + halba+longan kering +kurma hitam+ goji berri+ gula batu madu.. Yang ni rebus dengan air 1 liter dengan api sederhana sehingga mendidih. Dan tips lain adalah hisapan 'demand' and 'supply' Selagi baby hisap dengan demand, selagi tu la susu di supply ikut demand baby.. Jadi jika nak susu sentiasa ada banyak dan nak buat stok, pam susu setelah baby menyusu.