tips susu badan

bby dri 2 bulan lebih da putus susu, skrg da 4 bulan, nk try bg bby susu badan. ada tips x nk bg susu tu ada semula ?

3 Các câu trả lời

Try Stimulate puting dgn bagi baby hisap. Kadang2 susu akan keluar semula bila dirangsang. Otak akan hantar signal pada breast utk keluarkan hormon dan hasilkan susu.

Bf je selalu nanti ada rangsangan, breast akan create supply. Boleh pump setiap 2jam untuk create rangsangan lebih kerap

klo sy join asiah maharam sis...but before join...tgk breast dan picit ada air susu xkeluar masi?