perut tak selesa, angin & mengeras

ibu2 30w ke atas ada tak yg puasa? so far okay ke? saya 33w 4d dah, awal2 dapat puasa habis. pastu 3 hari lepas dah start jadi angin dlm badan. rasa sakit sangat mcm kena blend dlm perut ni. pagi2 pukul 9 camtu dah rasa, padahal saya sahur tiap hari. rasa sedih sbb saya tak lapar, tapi saya terpaksa buka puasa sbb perut sakit sangat2. anak pun gerak aktif, setiap kali dia gerak tu lagi buat saya rasa sakit sbb rasa angin tu. taktau la tu gastrik atau sbb benda lain jadi angin tu. ke mmg dah minggu last2 ni akan rasa sakit/angin dlm perut? n perut pun kerap mengeras jugak. rasa double sakit. minta bgi pendapat & pengalaman ibu2 sekalian?

2 Các câu trả lời

Tengah rasa benda yg sama juga. Pagi2 lepas sahur dah kena pedih ulu hati. Ke petang plak, perut saya angin mcm gastrik and baby bnyk mengeras. Memang rasa sakit & tak selesa. Normal ni inshaAllah. Tapi saya continue je puasa selagi anak aktif gerak apa semua.

kalau tak larat dan tak tahan sgt.. pastu risau risiko kat baby, diharuskan berbuka sis.. nnt boleh qada.

3mo trước

awal dulu sy pun boleh puasa.. skrgni sy rasa sama mcm awak.. kdg pukul 6.30ptg sy terpaksa buka. sy pun rasa sedih sbb sy larat, cuma sy risau sbb baby mcm keras wlwpun dia gerak jer.. sy takut jejaskan dia... mungkin mmg mcmnie..