Bagi pacifier

Hi ibu yg berpengalaman, saya nak minta pendapat. Besok baby saya cukup 1 bulan. Baby saya sejenis easy going. Tapi kalau nak tido mesti nak nyoyot baru lelap matanya. Kadang terpaksa dia layan mata sambil nyoyot cik B sampai overfeeding then jeluak balik. Selagi dia tak tido selagi tu dia isap then jeluak. Soalan saya patutkah saya bagi pacifier? Saya macam kesian dkt dia bila dia jeluak kan balik susu takjadi nak tido pastu sambung lagi nyot2😭😂#firstmom #seriusnanya

16 Các câu trả lời

baby 1 bulan mmg kerap jeluak awak.. baby saya masuk 2 bulan lebih baru kurang jeluak.. utk pacifier tu, up to awak and husband sbb kena try and error.

untuk ank sy,sy bagi je..Klau dy biase gitu kita yg letih sis😅n Klau ank sy dy isap puting dh Puas isap dy lps sendiri so x de la kisah sgt

Saya bg je pacifier time nk tido je kalau xbg dia akan hisap kain sapu tgn dia. Sejenis tido nk sda kain digentel. Lps dia tido sy cabutla.

Ank 1st sy mcm jgk smpi sakit belikat.. sy bagi pacifier dia nyenyak sy cabut pacifier . Cukp 7bulan dia sendiri mmg xnk pacifier

mengempeng tu

bley je cbe..