Susu belum keluar lagi.

Ibu sy firstmom skrg dh 32 weeks normal ke, tkde susu yg keluar dri puting kita, tapi kalau picit ada lah keluar susu yg pekat tu..sebb ada org dh keluar susu nya? Ke susu sy tak banyak.??#SeriusTanya #bantujawab #Sharing_dong_Bund

4 Các câu trả lời

no such thing susu bdn tak ada. bdn kita naturally produce susu bdn bila kndungan masuk 2nd trimester. susu bdn sy pun tak keluar till bsalin..tp lps bsalin Alhamdulillah boleh bf mcm biasa. yg susu pekat tu colostrum. jgn picit atau keluarkan..itulah susu paling baik utk bby kamu lps dia keluar nanti. klu ada kering2 just lap2 bersihkan dgn air suam saja.

1t trước

thanks sis

Saya lepas 3 hari bersalin baru keluar itu pun sbb 1time df bby,bby dok icu. doctor kata bf anak sbb dah sihat dah saya. Dia bergantung dekat badan,bukan semua org penghasilan keluar awal. Da yg kena mengurut baru keluar😅 Pa² pun relax je sampai bersalin.

6d trước

baikk..tq sis

hai sis, saya pon skrng risau jgk mcm sis. sama if picit keluar je.. but saya tk lah keep going marmet untk kluar kn kolestrum tu sbb still preggy and ade yg kata tk elok sbb tkut trigged contraction 😅

6d trước

ya2..betul la tu..sebb ad jugak terbaca ckp mcm tu.

Hi anon,you kenapa nak ada susu awal awal ni? You kan baru 32weeks mmg la takda lagi. You boleh belajar penyusuan baru you faham tentang breastfeeding dan you takkan tanya soalan yang pelik mcm ni lagi.

6d trước

kitanya firstmom sebb tu tnya soalan pelik2 sis..huhu..kalau dah pandai semua tkde tnya dah..