Kepala baby panas kdg berpeluh

Ibu normal ke baby saya mcm ni? Kdg2 mnum susu suam2 panas dia jdi berpeluh dkt kepala je . Kipas kdg pusing dkt dia je pun boleh berpeluh jgk. Lpstu ada hari mcm suam2 panas kepalanye🥲 #ingintahu

5 Các câu trả lời

Anak pertama saya dulu macamtu. Kuat peluh sangat kalau tengah menyusu, basah bantal, tilam semua. Memang berpeluh2 walaupun dalam aircond. Saya tanya dr, dr kata selagi dia menyusu ok, nafas ok, takde meragam, InshaAllah sihat aje. Baby biasa masih cuba untuk adapt suhu semasa. Dia tak pandai kawal suhu badan dia lagi. Sekarang anak saya dah 5 tahun. Alhamdulillah membesar dengan sihat aje dia. Cuma sampai sekarang dia memang kuat peluh. Kalau main habis kepala badan semua basah lencun dah macam mandi 😂

1y trước

Samaa! Tgh sjuk2 pun kdg berpeluh. Mak mak ni mmg risau yee fikir😅 so far ok je dia takde tunjuk prngai yg pelik2, cuma itula risau sbb org tgh sejuk dia bole berpeluh time mnum susu😂

musim panas ni.. x perlu pakai baju kt dia.. bg dia pampers je kt rmh.. mandi kerap pun x apa.. mula dri kaki dulu slow² last ke kpla..bg hilang panas badan.. risau jgk ni strok haba skrg mcm².. anak sy setahun lebih jenis terlebih rajin mandi.. org nk mandi ikut.. nk kencing ikut.. nk berak ikut.. hari² duk berperang dgn dia🤣tp sy bg dia air masak kerap jgk.. sbb musim panas kan..

1y trước

Ohh sbb panas je la ea. Kdg2 risau dia punya berpeluh tu lain mcm😅

Jenis kuat berpeluh dan musim panas. Kalau keadaan rumah panas or takde aircond tak perlu pakaikan baby baju or pakai baju yg selesa. Anak sy baru2 ni pon kepala panas. Sy risau dia demam sy bg makan ubat. Tp panas tak lama nanti kepala dia ok sejuk semula. Rupanya bila tak bg ubat pon lepas tak lama ok juga. Ingatkan demam rupanya panas on off. Mungkin faktor cuaca

Kadang memang ada baby yg kuat berpeluh. Macam anak saya, dah 1y++ pun masih camtu. Dari baby lagi. Dalam kereta, tempat ber aircond pun boleh berpeluh. Kalau takde apa apa kelainan okay je tu. Saya pernah tanya doc saya, dia tengok anak saya active je so should be no prob katanya. 😊

Normal as long guna thermometer tak demam okay je. Memang baby cepat berpeluh lagi² part kepala.