Checkup 2 tahun

Ibu, nak tnya..check kk untuk baby 2 tahun biasanya check apa ya.. basic mcm tinggi, berat mcm biasa ya? Ukur lilit kepala check lagi x? Lpastu dpt ubat cacing ya? Ada kne jumpa Dr X eh.. #bantujawab

5 Các câu trả lời

biasanya akan check berat, tinggi dan perkembangan anak. kalau ada masalah yg merisaukan mommy boleh inform nurse masa checkup. nnt nurse bg jumpa doktor

berat tinggi dan perkembangan anak saja. lilit kepala dh xukur. ada jmpe nurse & doctor untk 2tahun. doctor nk tahu perkembangan anak mcm mana.

tinggi, berat, lilit kepala, diberi ubat cacing dan review kebolehan ank. jumpa dktr jika ank ada mslh.

Generally takde jumpa doktor melainkan ada isu pada perkembangan anak.

berat tinggi dgn perkembangan anak