Air kelapa

Hi ibu mommy semua, nk Tanya saya dh 29 week 4 hari.. Bole ke minum air kelapa? Saya dri mula pregnant mmg tak minum langsung air kelapa, baru hari ni rasa nak sgt minum.. Rasanya dh bole ke saya start minum air kelapa.? #firstmom #pleasehelp #firstbaby

28 Các câu trả lời

saya masa preggy dlu..seminggu sekali minum air kelapa. Alhamdullilah ok and sihat baby . org tua tua kata air kelapa elok utk kulit baby .... selamat mencube mommy 😊

cuba minum sikit dulu sis kalau takde apa2 boleh teruskan minum macam biasa saya pun start minum masa 7week alhamdulillah badan saya ok boleh terima

minum.. air kelapa kan bagus banyak kebaikan. sy mngandung dulu mcm hari2 minta suami belikan air kelapa. lagi bagus air kelapa yg ori ya.. hehe

Saya minum dari awal trimester dr bg minum sbb alahan teruk takde tenaga. So air kelapa tu utk hydrate kan bdn semula.

sy start mgndung n now 15 w kdg2 ade mnum air klpa jgk..in sha allah xde apa2..lgipun sy preggy kli ni xske air ksong..nk yg ade mnis2 skit.

InshaaAllah boleh sis. Sebab saya masa 7weeks dah start minum air kelapa muda piaww punya. Hehe alhamdulillah takda pape.

kne ikut badan jgk .. sbb sy awl2 pgnt mmg x blh minum air klpa .. sy muntah2... tp lpas 18w tu sy cuba minum .. ok dh..

Kenapa..xbole minum air kelapa ke masa awal² prgnancy? Sebab saya minum je bole kata seminggu sekali mesti beli..

Sy dari awl trimester minum air kelapa. Alhamdulillah baik2 saja, bby pun sihat gebu.

xde masalah pun nak minum. bukan minum ber liter2. mcm Sy selagi Sy xde penyakit atau alahan Sy minum je