tanpa vit

Ibu mengadung mmg wajib mkn vit zincofer/obimin/iberret dll ke..klu xamik lngsung xbole ke? Juz folic acid..sebb perasan kalu amik vit2 Tu ...mmg akn muntah/perot angin/pening kple/pedih ulu hati,bdn lemah Dan mcm2 lgi...ade ke ibu2 kat sini yg xamik lngsung?

17 Các câu trả lời

kalau da dapat ubat zincofer or lain lainn tuh memang kene makan sis , sebab dalam ubat tuh pon da ade folic asid .

Klu hb OK, xpe klu x ambik.. Klu boleh baik ambik ke semuanya sbb utk baby jugak..

Ambik maltofer. Dia perisa coklat, chewable, makan after consume food / alas perut

masa kandungan pertama, saya makan maltofer . alhamdulilah , hb okay .

folic acid cume ckp smpi 12wk je sis.. lps tu dh xckp ngan folic je..

bgtau dktr nti dktr ganti ubat lain

tanya balik kat dokter