Perjalanan jauh semasa 10 weeks

Hi ibu/ mami/mama sekalian, penah tk travel naik kete time kandungan 10weeks? Saya nak ke kuantan je perjalanan dlm 3hours mcm tu. Nak mintak pendapat mamis semua #bantusharing

6 Các câu trả lời

Sy baru balik dari Terengganu.. Perjalanan dari subang jaya, dari ganu turun p Kuantan, jln sana jln sni mmg memenatkan. Skang dh balik rumah subang smbung cuci baju sidai baju lipat baju.. Dah malam br terasa bwah perut mcam senak sakit sikit. Mungkin xpenah brehat kot. Klu dlm kete tu ok je dduk kena kerap tukar posisi. 9jam dlm kete😖Kejap letak bntal kejap baring.. Skang 19minggu mmg rasa penuh je perut

3y trước

Tq mami! Jaga diri and baby ok semoga dipermudahkan sampai bersalin. Doakan saya jgk ♥️

kalau sy ok jer cuma sy ni jenis alhan teruk pada awalnya.. mmg tak pegi mnaa.. tapi baru ni sy 34w sy p kl perjalanan mkn masa 7 jam.. sy ok jer. cma sakit punggung dan pinggang tu amboiii mmg tak blh bawak bincang.. hahaha... kki pon mbgkak dengan jayanya..

3y trước

tq dear

InshaAllah saya boleh je travel dari shah alam ke kuantan setiap bulan sejak kandungan 5 minggu. Cuma bila sampai rehat dan tidur secukupnya.Alhamdulillah sekarang kandungan dah 20 minggu. InshaAllah takde apa2. Bergantung kepada badan masing2..

3y trước

Tq mami! Semoga awak and baby dipermudahkan amin ♥️

Takde masalah. Saya pernah ke ke terengganu masa 6 minggu. Saya pun pernah tanya dr pakar jugak pasal ni katanya mmg takde issue pun. Unless diri sendiri yang cepat loya/muntah kalau ada motion sickness kena jaga jaga la kot teruk.

3y trước

Tq mami ♥️

Hi mommy. Kalau mommy okay dan alahan tak teruk okay je. Saya pernah travel dari selangor ke penang masa tu dah 2nd trimester. Perjalanan lebih dari 5 jam. Sakit juga pinggang tapi bawa bantal alas belakang badan okay la juga.

3y trước

Tq mami for the tips! ♥️

bole tp bila penat bole rest