HB sedikit turun. Any tips untuk naikkan hb semula?

Hi ibu ibu sekalian. Ada ke tips untuk tambahkan hb? Terutama tambahan pil supplemen ke? 🙏🙏

2 Các câu trả lời

makan zincofer dengan minum sunquick tanpa gula. VitC optimumkan penyerapan zat besi. kurangkan pengambilan kafein dan jarakkan pengambilan susu(kalsium) dengan zincofer. kafein dan kalsium mengganggu penyerapan zat besi. amalkan makanan yang boleh tambah darah

minum mamariamm dgn susu kambing. alhmdulilh hb sy tiap kli cek naik