Fast Food

Hi ibu ibu, saya teringin sgt nk mkn burger kfc dari awal ngandong lagi tapi ada baca kata trimester pertama tk boleh mkn fast food lagi. Tlg jawab soalan ni plssssss

30 Các câu trả lời

Sy msa 8w teringin nk mkn ayam kfc.. Mkn yg lain semua pahit mulut xsdap nk dimakan.. Skali cik suami pg beli ayam kfc.. Haa amek kaw habis lincin.. 😅..sma jgk pizza msa tu trngin nk mkn Tpi sy amek yg xda nenas lar..haaa hbis trus dlm pahit2 mulut Tu.. Pstu ckp kt cik suami baby kita ni mgkin selera mhal2 ni 😂

4y trước

Mcm saya mulut pahit je manjang🤣 alhamdulillah dpt jgk mkn apa yg ngidam😋

Boleh je. Mkn selagi blh makan. Tp jgn kerap sgt lah. Saya dh nk msuk 7 bln dah. Alhamdullilah, baby sihat dgn jayanya. Semua bnda saya hadap kcuali makanan mentah la. Makann mentah mmg bahaya sbb ada bakteria.

makan jee sis yg penting berpada pada jangan overdose makan fast food... kai lepas kepingin tuh hihi tapi yang pedas2 elak laa yeee 🤗 enjoy ur pregnancy mommy 😘

mkn la dh terasa nk mkn.. sy 1st tri order Mcd delivery nagadap sorang. tu jelah sekali🤣 mkn betul, nk sgt mkn double cheese brger kan, aym spicy kan..😝

Syg la kalau time ngandung ni xmkn mcm2.. Hehe time pregnant ni la boleh ngade2 mintak macam2 nanti time pantang xboleh da kene jge betul..makan je hihi

Bole sis... Nikmatila saat hamil dgn penuh kgembiraan.. Bole mkn mcm2 asal tau limit nya... Nnti pantang x bole da sume kna kontrol.

Doc O&G bgtau saya, kita boleh makan apa saja dalam kuantiti yg berpatutan..So, jgn risau sgt selagi x memudarat kan kita dan baby😊

Boleh je mkn .. Haha mcm sy awal trimester . Kepci sajee dgn pizza🤣😂 mlm2 mnx pizza. Mkn 2 kotak . Uihh nikmat btol mkn pnas2 ..

4y trước

Hahaa sebab nye masa tu kita tak lalu nk makan .. Tu je yt nmpak slere .. Nk mkn char kuew tiew . Tpi tk boleh bau ap2 tumis makan . Bau bawang busuk😂 tekak slere nk mkn pizza gn kepci je . Tpi dlm sminggu tu tk boleh selalu la mkn . Hahaha

Boleh je sis. Makan boleh, jangan melantak 😂. Masa pregnant kena jaga makan sikit, makan beringat org kata.

Saya masa 1st trimester la kfc/mcd tu paling selera. Mkn dgn nasi & sos. Cuma tak kerap. Berpada lah ya mommy