Lilitan tali pusat

Hi ibu ibu. Saya nak tanya usia kandungan saya dah 36week. Semalam detail scan dpt tahu ade 2 lilitan tali pusat dileher. Boleh deliver normal ke atau terpaksa kene czer?

1 Trả lời

Kalau lilitan tali pusat terlalu ketat kat leher dan baby kurang bergerak sbb kurang oxygen, kemungkinan besar kena emergency czer. Mummy kena constantly follow up dgn pakar OG. Make sure mummy kira tendangan baby and be alert. Everything will be fine. Think positive.