Mucus Plug ke?

Hi Ibu ibu. Saya first time mom. Actually sebelum ni dah 2 kali gugur. Ni pregnancy ke 3 dan Alhamdullilah dah 38w3d Saya nak tanya. Adakah ini mucus plug? Atau keputihan biasa? Kalau mucus plug, boleh ke tunggu sampai dah betul betul sakit baru ke PAC? Baby gerak macam biasa. Takde sakit perut lagi ke apa. Boleh bantu?

Mucus Plug ke?
4 Các câu trả lời

saya pernah mengalami,better bgithu misi atau doktor supaya dia bole check sbb takut gbs,haritu saya kne masuk muncung itik bile doktor swipe n buat ujian last" kne +gbs

2t trước

Saya dah 3 kali swab. Tiga tiga negative gbs. Swab masa 19w, 28w dengan 36w.

Biasa hujung2 pregnancy memg keluar keputihan sbb baby dah kat bawah. Normal je, biasa keputihan byk seminggu sblm baby keluar

mucus plug dia berlendir macam hingus tu, ni keputihan kot sis

2t trước

Kalau lendir + darah tu mucus plug. Biasa ya kalau berjalan banyak memang boleh buat active labour. Mesti dah ada bukaan tu. selalu orang kata banyak jalan senang dapat bukaan. Tapi depends pada orang. Sis dah boleh pergi PAC untuk check bukaan. Tapi kalau saya, dah betul betul sakit baru saya pergi PAC. Sebab sometimes, bila kita check bukaan tu yang buat lagi sakit 😂

nmpk mcm keputihan.ada bercampur brownish ke

2t trước

xpe..klau mucus die mcm jelly tebal