Kena pergi CAC ke?

Ibu ibu, saya first mom. Sekarang dah 37weeks 6 days, kalau takde tanda turun darah atau pecah air ketuban, tp sakit perut dan pinggang mcm period tu kena pergi CAC terus ke? Atau tunggu turun tanda darah/pecah air ketuban. Kekerapan sakit tu dlm 5minit pastu hilang terus. Cuma pinggang je tak hilang rasa sakit/lenguh tu. Selalunya jadi waktu petang lepas zohor camtu. #firstmom #ingintahu #bantusharing

3 Các câu trả lời

Boleh je pegi terus, kalau takde bukaan lagi, takde pape die suruh balek. Sebab mase saye, takde tanda pun, cume asyik rase macam senggugut je, tak benti2 rasenye, terus pegi hosp, cek bukaan da 1cm, tapi saye terus kene tahan ward sebab esoknye memang tarikh serah diri 🤭 kalau tak doc nak suruh saye balek. Kalau pape awak rase risau ke ape, terus je pegi.

Saya pon 37weeks 6hari..smptom sama dgn sis..boleh je sis nak pegi..tp saya msih tgu tanda,trun drh,atau sakit yg makin kerap..so far sma je,prut mngeras lenguh pgng cm nk senggugut ja..semoga kita dpermudahkan segala urusan bersalin nanti ye sis..aamiin

pnglaman sy sakit perut dn pinggng mcm sis , cuma kekerapan nya tiap 5 minit berterusan . xda turun tanda darah atau pecah ketuban tahu2 p kecemasan dah 6 cm .

8mo trước

Ni sakit dia tu sakit sngt ke biasa2