Berat badan masa mengandung

Ibu ibu pernah tak jdi mcm saya..berat still lagi turun walaupon dh masuk semester kedua..skrg saya nk msuk 19week.tpi berat badan saya still turun..seminggu skli kena timbg berat kt klinik..kadang2 saya risau jgk tkut ad effect baby dlm kandungan.

3 Các câu trả lời

sme la...sy pn da masuk 19w.. tp berat kjp naik kjp turun..tu pn +-500gm.. berat dr awal mngandung smpai skrg msh je sme.. + sy gdm on diet, lg la sy control mkn.. kdg² smpai risau baby xmbesar ikut week yg btl..

Awal pregnancy sis ade alahan ke? Klu ade tu normal berat turun. susu jgn lupa minum. InshaAllah. As long as progress pembesaran baby ok.

takde pape tu. mungkin sis perlu ambil extra supplement atau vitamin. tapi try dapat kan advice doktor dulu ye.

2y trước

okay tq momy Dayyah