Kurang selera mkan

Ibu-ibu, normalkah selera makan kurang di usia kandungan 6W?

27 Các câu trả lời

Normal sis.. sy start dari 5weeks sampai la skrg 8 weeks masih kurang selera makan. Jadi sy makan buah je. Nasi hanya makan sehari sekali. Tapi sy kalau makan buah selalu pun boleh kembung perut. 😅 Jadinye kadang2 selang seli makan biskut tiger dengan buah.. tapi semenjak suami belikan juzz mamirania, sy da kurang sikit loya muntah dan pening.. tenaga pun da ade sikit..

Saya week 6 lalu makan macam-macam..tapi bila masuk je week 7 rasa lapar sentiasa n teringin macam2 tp makan satu suap dua suap dah tak lalu n rasa mual..perut ne rasa mcm berangin je..nak sendawa tapi macam tak lepas..huhu

Saya 10week pun sama.. Selera makan takdak langsung. Mengarut je banyak nak makan itu ini mintak dengan husb... Makannya sikit 😂😂😅😅

Sy 6 mgu keatas da start kurg selera mkn ngan muntah2 sis.. alhamdulillah skrg da 25weeks mkn pn okay da, tp still rsa lidah tu pahit..

Normal lah tu..nti dah masuk 4 bulan baru start selera mkn ..akak skrg dah masuk 8 bulan dah mula tak selera nak mkn plak

Saya juga. Baru 7 weeks, mual bila makan nasi. Harapkan buah2 kering, roti. Tp perut mcm x kenyang. N selalu sendawa

normal too awk..sy skunk dah 9weeks still kurang selra mkn. .harapkan buah jelaaa yg boleh telan..

Normal. Tpi kena mkn jgk sikit2. Spya baby dpt nutrisi. Sy pun dlu cmtu. Dri 7 weeks sampai la 13 weeks.

Saya 8 weeks, memang selera xde. Tapi ada juga sekali sekala teringin. So bila teringin tu layankanlah.

Normal tu,sbb hormon.klu ada alahan lg nk ssh nk mkn.sy smpi turun berat badan juga la.