YEAH, IT’S FIRST DAY OF SCHOOL!

Hi ibu-ibu hebat semua! Hari pertama sekolah macam mana? Anak menangis? Teruja? Ke ada yang berlari balik sebab tidak mahu ke sekolah? Hehe Mesti pelbagai ragam anak-anak pada hari pertama persekolahan kan! Kena bangun awal, mandi awal, semua kena awal. Ibu ibu pun bangun awal siapkan kelengkapan anak. Mari lah berkongsi dengan kami apa gelagat anak anda di hari pertama sekolah. Kami tak sabar nak melihat anak anda berpakaian sekolah baru untuk pertama kali. Mesti comel, kacak dan cantik semua!

YEAH, IT’S FIRST DAY OF SCHOOL!
42 Các câu trả lời

Anak teruja & tak sabar nak sekolah, tapi pagi pertama semalam tetiba dia merengek nak saya yang mandikan dia, padahal dia boleh je mandi sendiri & pakai pakaian sendiri. Sy pergi kerja awal, jadi terpaksa percaya kat suami untuk uruskan anak.

Ank sy dh start sekolah smlm..smlm dia xpula ngis..hari ni hri kedua sek dia boleh plk nangis masa pergi n balik sekolah..sbb tgk kwnnya nangis..dia pun trikut2 sbb takut...😅

Anak 1st sy masuk drjah 1 ..anak 2nd masuk pasti 5tahun..seronok sgt dpt p sek..alhamdulillah stle bhgian anak2 masuk sek..tenang skit nk bersalin lg 14hari..

Anak first darjah 1.masuk sek pendidikan coz dia autism.teruja jgk n xsmpai hati nk tggl dia.cian tgk dia tercari2 tp tgglkn jgk.huhu

5y trước

Pendidikan khas...

Alhamdulillah. Bangun pagi je drama skit. Dah sampai school muka abi dan ummi pun tak pandang dah. Terus masuk kelas dgn gembira 😀

alhamdulillah,abang sulung masuk tadika 5y,tak nangis pun..takut jga kot2 nangis.moge lpas nie ank ibu besungguh2 nak ke sek😊💝

First skola pkul 930 da mtk blk. .nk susu. .🤣😩. .exctd pnya psl. .pgi2 da siapkn susu x mau mnom. .mak is rsau. .😖

Spupu sye alhamdulillah relaks je. Siap cerita dekat kawan n cikgu dia. Semangat bangun pagi nk p sekolah. 😂

Anak sulung hantar ke sekolah hri first cool and senyum je.tgal pun tak nangis Alhamdulillah

Alhamdulillah..walau pertama kali g sekolah angah x bnyk ragam..sb dia mmg x sabar nak p sekolah😄😄