baby suka mengempeng

ibu ibu , harini anak saya dah 25 hari , dia memang fully bf saya tak ajar dia isap botol . tapikan dia jenis suka mengempeng dekat payudara la . dia dah kenyang pon dia still nak nyot nyot puting . sampaikan kadangtu dia muntahkan balik susu . saya dah cuba banyak kali nak bg dia puting kosong tapi dia tolak . ada tips tak untuk anak yg suka mengempeng even dah kenyangni ? penatla#ingintahu #bantusharing

15 Các câu trả lời

Samelah anak saya pun .. memang penat ye anak yg suka ngempeng ni , untuk jaga emosi saya sekarang saya prefer pam then bagi botol je

normal awk.dlu ank pon gini lah.,segala mak nenek puting kita beli dia reject...bedung pon xjalan...mmg redha je...lama2 akan ok...

Ank dh knyg, buka mulut ank guna jari kelinking. Tepuk2 nnt dia tdo sndri. Sy syirkn Puting MAM

9mo trước

Cmna nk tau baby dah kenyang bukan tgh mengempeng?

Cuba bagi puting yg leper tu sis, yg khas utk orthodentic tu. Mana tahu berkesan.

Cuba bagi puting waktu malam2 dia nak ngempeng tu.

9mo trước

dia reject la sis