Perlu atau tidak

Hi ibu ibu. Boleh tak menjawab persoalan saya. Perlu atau tidak kita kejut baby umur 1tahun untuk menyusu malam. Selalu nampak dia lena je waktu malam. Tk ada menangis.

14 Các câu trả lời

x perlu da sis.baby da besa.bila die nak menyusu die akan mintak sendiri.baby besa tu da kene ajar utk die cukup tido.anak sy dulu pun klu nak menyusu die cari sy sendiri.1 thn patot ye da bole bagi die mkn makanan berkhasiat byk².

tak perlu dah..susu siang je nanti senang nak wean off 2tahun kalau bf. kalau fm plk takyah pening pasal gigi plk... kalau bangun dahaga pun kalau boleh bagi air 0 dah.

Tak perlu. Susu bukan lagi keperluan utama dia.Bagus kalau anak tido lena gitu. Macam anak saya setahun juga, malam masih lagi bangun 2-3 kali nak ngempeng. 😮‍💨

No need . 1 tahun kategori budak dah . Bila dia nak baru bagi . If dia tidur nyenyak tu , jangan kejut . Melainkan anak Newborn - 6 bulan tu yee

Saya bagi makan malam, lepas tu bagi susu formula sebelum tidur. Baby 1 tahun saya boleh tidur dari 10 malam sampai 7 pagi tanpa bangun

Tak perlu. Baby atas setahun keperluan dia untuk makn complete meal. Susu tu supplement tambahan shj bukan makanan utama.

susu bukan lagi keperluan utama baby. jadi xperlu risau. if baby nak susu mmg akan auto jaga sendiri mencari.

berat dia okay tak?, sbb sllu anak makin besar, mmg tidur lena. klau dia lapar, baru dia bgun minum susu.

klu xmenangis xpyh kejut..baby akan bangun sendiri klu lapar..🤭

Setahun.. dah x perlu kejutkan utk menyusu…