Sembelit ketika hamil

Ibu ibu ada ambil ubat lawas apa ketika hamil yang ada Di Watson or guardian? Jgn suruh makan sayur or minum air or makan betik, tu semua dah makan byk dari zaman sekolah, mmg masalah sembelit tak hilang. Sebelum hamil, saya makan pil senokot (watson/guardian), mmg lawas, tapi tak sesuai utk ibu hamil. Mohon bantu saya

1 Trả lời

dear saya pun sembelit + buasir dari remaja lagi. saya guna supp tu tapi lepas beranak, saya tak pasti ibu mengandung boleh tak. tapi guna 2/3 kali sekarang terus tak pernah sembelit dah. anak saya ,9 bulan pun doktor bagi supp waktu demam terus dah tak sembelit sampai sekarang. besar saya punya kecil tu anak saya punya. boleh tanya pharmacist tu/ doktor mengandung boleh guna tak. masuk dari punggung.