Keputihan warna kuning

Hi ibu, haritu saya ada buat hvs test (swab bawah) sebab keputihan saya warna kuning cair. Tapi takde bau & tak gatal langsung. Result keluar + yeast. Ada yang pernah kene macam saya tak? Risau hmm

2 Các câu trả lời

saya pon sama..dah buat test jugak..result sama macam awak..yeast..doc cakap ni x bahaya untuk baby..normal sebab sebelum pregnant pon ada keputihan tapi x banyak la..as long as bukan gbs alhamdulillah..ni cuma fungus..kena jaga private part biar selalu bersih..kalau kena panties salin..bulu kena trim sebab yeast ni akan melekat nanti boleh jadi kuman..kena bersih tu je

Tak tanya doktor ke lepas dpt result?