16weeks

Ibu hamil x leh mkn nasi kerabu ke? Sbb ada ulam2 mentah..komen skit ibu2..

4 Các câu trả lời

Makan ulam mentah xde masalah sis..yg xbole mkn masa mentah benda2 protein macam daging, ikan, telur, ayam dll. Benda2 tu kena pastikan betul2 masak utk elakkan ibu kena jangkitan salmonella..Ulam dan buah bole makan..tapi pastikan dah dicuci bersih sebelum dimakan. Oh ye telur separuhmasak & sushi mentah pun kalau bole elakkan ye ibu..

5y trước

Tq ibu😘

Sy makan je. Lauk fav tiap kali balik kampung. Salad2, ulaman, tu kn bagus. terutama elak gdm. Utk elakkan penyerapan gula yg byk dlm darah.

5y trước

Ouh ya..tq share

Boleh, cuma elakkan ulaman yg bersifat panas je.. sy mkn je semua xde pantang cuma sesetgh ulam kg je mak bg sy mkn sikit..

Boleh ja mAkan ,

5y trước

Tq share