hidung tersumbat

Ibu hamil sekalian.. Ada tak yg mengalami hidung tersumbat semasa pregnant? Ada tak cara hilangkan?

1 Trả lời

Sy slalu hidung tersumbat masa akhir trimester pertama. Bila nk tido malam je, mesti hidung jadi tersumbat. Cara sy sapu gel berangin/ vicks gel atas hidung dan hujung hidung. Pastu tinggikan bantal. Dah masuk trimester kedua, alhamdulillah dah hilang hidung tersumbat.

5y trước

Sy dah trimester kdua sis..sdah dkat 3 weeks hdung tersumbat ni.nak tido mmg bg bantal tggi then sapu minyak.stakat ni x hilang lgi gejala ni,cuma hilang datang.seksa betul sis..x pernah prgnt dpat masalah mcm ni.pergi hsptal pun doc bg ubat flu,tp x berani makan