Rasa mual nk muntah,rasa nk pitam,kpla pening..

Ibu dkt luar sana pernah tak kena MCM saya ni,rasa nk muntah,nk pitam,kpla keping berdenyut..saya dh 31w 1hari,normal ke klu rasa semua tu..risau sangat..

6 Các câu trả lời

smelah..32w skrg,kembali lagi mual2 tu..tp skrg lg cpt mengah..nafas mcm x cukup..rse nak pitam bila jalan...nk basuh pinggan kat sinki lepas makan pun rse x larat...tiba2 badan menggigil...sudahnye,tersadai atas katil...nk masak,nk makan sendiri pun x larat...😅

2y trước

saya mse awal2 pun teruk jgk..x lalu mkn,muntah2 sampai masuk hospital.. 3x masuk hospital mse 1st trimester tu..mmg x de jalan lain,mkn kena makan,muntah lain cite..cmtu ler mse mula2 ngandung..nurse sye x galakkan susu..dia suruh buat jus buah sendiri kt rumah...cuba ikut sme jgk,keluar balik..sudahnya pasrah sampai la masuk 2nd trimester baru okey sikit ad selera makan..3rd trimester jadi balik muntah2 tak lalu makan.. huhu dugaann😂

saya slalu tgk youtube baca itu ini...ada yg kata itu tanda2 berapa mggu nak bersalin..nak muntah,cirit..sy pn 31mggu.slalu rasa nak muntah,cirit,buang air kecil...

2y trước

sama lah sis..saya baharu rasa semlm..nak pitam,pening,nak muntah,kencing kerap..perut rasa mengeras..nak bangun pon kdng sakit ari ari..rasa nk segugut pon ada..tapi nasib semua tu skjp je..hilng balik dngn sendri..skrng saya tinggal kpla je masih pening lagi..saya Edd 8.11,dah 31w2hari.walupn masih awal tapi hati risau sngt menjelang akhir trimester ketiga nie..

klau kerap sngt jadi..better sis tnya doc mada checkup...risau hb low/darah rendah/darah tnggi...semoga dipermudahkan urusan sis

2y trước

thanks you...tapi saya ada mnm vitamin tuk tambah darah

Sebaiknya refer doc. Saya pernah rasa nak pitam masa awal kehamilan. Masa tu sebab hb rendah.

kalau kerap sgt better jumpa doktor. sbb takut apa2x, saya pun duk jadi juga.

better tny doktor