Maggi kari

I pregnant 6 weeks. Lama tak makan maggi. Then nampak husband makan, i pun rasa nak makan. Boleh ke makan maggi ye sebenarnya?

10 Các câu trả lời

Sy pom 6weeks n ank first.n maggie memang fav sya😅wktu bru thu dlu 4w4day sy mkn maggie extra pedas tu..mlm tu xleh tido perut sakit n trcirit2... Esok dh ok.Then 5w5d g klnik buka buku pink n scan xde sbrg mslah, kantung je bru nmpk..so Mlm tu pas balik klnik mkn lgi maggie xtra pedas tpi letak skit je cmpor perencah kari skit.. Mlm tu skit perut crit lagi.. 😢Pahtu insaf xnk mkn pedas2 dah.. 22/8 nnti bru g scan lagi.. Doa kan xde pape..

5y trước

Maggi tu bukan fav la. Jarang juga makan sebelum ni. Cumanya nampak suami makan mcm sedap je so saya pun nak rasa la sikit.

sy pn suka mkn maggi, tp skrg nie brfikir² nk mkn ke tak 😬10weeks...tp msa mgndungkn ank prtama n kdua dlu 9bln x sntuh mkn mggi...😣

Sbenarnya tak boleh... Tapi kalau nak boleh juga... Air rebusan prtama dbuang kmudian ganti dngan air panas baru... Dan tambah syuran

Sedapnye sy dulu pun mengidam sgt tp hubby bg mkn 2-3 sudu je xbleh byk lebih die mkn & xelok utk bayi.

Makan sekadar merasa.. Sy pun fav maggi/ramen.. Tpi sbb da prgnt.. sbulan skali tlajak makan juga..👉👈

5y trước

Selalunya begitu la.. Masa tak prgnt tak suka pon.. Tengok je.. Bila prgnt semua nak rasa..

Awal hamil ni makan berkhasiat sikit la sis. Kalau teringin jugak, half perencah je & buh sayur2.

5y trước

Teringin jugak boleh buat mcm atas tu sis 😇

Kena masak la,letak sayur lebih sikit,jangan kerap sangat makan meggi. Tak elok 😅

Boleh sis.. Tapi jgnlah amalkan selalu.. Mkn utk hilngkn keinginan je

5y trước

Yeap. Just nak rasa je sebab nampak suami makan macam sedap. Hehe

Boleh... Minta Suami suapkan sikit cukup.... Jgn bnyk

Sedapp