Fever (breastfeed)

I got fever ..39.0 ,then baru jee telan ubat demam dua biji (1000mg),tapi last pam td pkul 9 somthing kot im not sure sbb skit kepala dh xbole fikir..then ,skrg ni bru jee telan ubat sbb badan btl2 panas,sakit,mata pulak klo pusing naik atas ke kiri kanan kee ia jd sakit..so dkt sni..sy ada baca mmg bole mkn ubt tp untuk pam susu tu bila yee bole sbb xnk laaa ubt tu direct ke anak..lgpn 2biji telan macam byk plak dose..lgpn anak pn makan ubt demam tahan sakit doktor bagi sbb bru lps operation hernia..bru td pkl 8 bg ubt kt anak..mcm mne yee?then macam mana nk hlgkn dmm plak..sbb sy jee jagaaa ..lupa ,ank xdf sbb diaa nipple confuse and dia pakai botol..anak baru three month ..lg dua minggu bru laaa masuk 4month

1 Trả lời

Selalu kalau paracetamol doktor kata okey Je kalau nak bagi baby breastfeed. Tapi kalau ubat selesema, tahan sakit dll. Doktor akan sarankan 2jam selepas makan ubat tu. Kerapkan mandi, minum 100plus atau air kelapa. Kena make sure banyak minum air.

4y trước

Sy ada tnya doktor tp doktr lelaki tua dia mcm xtau jee tp dia ckp boleh so sy lps mkn ubt ada time tu lps mkn ubt sgla tu sy pam susu bg ank..xda gap lgsg sbb mmg xsimpn pn stok susu dlm peti ais..skrg alhmdlh dh baik sbb mnum air 100plus and air msak bbyk ..btw thanks awak