delima menyusu

Hi all.. i dalam delima sebab mak saya suruh start ajar anak minum susu tepung dalam botol.anak baru 8bulan.susu badan saya masih meriah sebab minum milk booster. Saya dah bagitau dia saya akan pump tapi dia still paksa bagi susu tepung.. sebabnya dia kata dia nak jaga and i pergi kerja..but my plan is to work after anak dah 2 years and totally wean off.lagipun every month my partner give rm1k. What should i do. Any advice?

15 Các câu trả lời

pada pndpat sy sis kena bncng elok2 nga mak sis.. bgi dia fhm btul2 ap rncngan sis.. lgi pn klau x bgi susu sis tkut nnti bngkak susu, sbab susu sis meriah.. klau nk mlwan x bleh sbab dia mak kita.. jln trbaik ckp elok2 crta elok2 biar mak kita btul2 fhm.. lgi pn kita bleh mnyusu ank kita smpai umur 2thun yg trbaik.. xde msalah pn klau sis pam susu smpan dlm peti time sis krja mak sis bleh je juga bgi ke ank susu tu, xprlu susu formula.. tu pndpat sy la.. klau ad salah ckp maaf. 🙂

Maaf sis kalau boleh teruskan lah menyusu.alhamdulillah susu pun masih meriah lg tu.jangan menyesal nanti sis.memandangkan partner sis mash bg bahagian sis..duit boleh di cari sis this moment kalau hilang menyesal pun dah tak guna.ada ramai lg mommy yg tak dapat menyusu di sbbkan susu kurang.

Klu pada sy.. Sy bgi ank susu bdn sbb xsmue orng bpeluang ada susu bdn yg bnyk.. N lgi bkhasiat tok ank.. Baby klu kite ajr susu botol belum tentu dy selesa sbb mkn masa.. Sy pon xkerja lgi sbb ank lbh nk susu bdn dari botol.. Jade sy bgi yg tbaek n sihat tok ank

Anak kita keputusan kita sis.. Nekad, sbb dah kata nak kerja lepas bby 2thn.. Kita jaga ank kita sniri.. Berbincang dengan suami dan kena explain baik2 kt mak awak tu ya..

Please bagi susu badan if susu badan masih meriah sis... Byk sgt2 khasiatnya.. Klu die nk bg susu pun sis pump Siap2 so ada je susu standby dlm peti

5y trước

Mak saya tak nak panaskan susu badan saya untuk anak saya..dia tetap degil nak saya beli susu tepung..

Jgn tgl kan anak ngan mak. Bkn nk buruk sangka tpi nnt apa yg sis xbg buat dia buat suka hati dia je. Yg merana sis sorg je.

Klu susu badan bnyk ok la tu......terus kn bg susu badan....anak dpt khasiat lain² setiap hari...

teruskan bagi susu bf, btw awak ambil supplement apa untuk banyakkan susu?

Macam tu cari babysitter yang pandai gunakan susu dah dipam..

Awk minum milk booster brand apa? Sbb air susu sy kurg