sakit perut...senggugut.

Hi..i bersalin semalam...knp masa nk menyusu sakit perut mcm senggugut...x tahan sakit...

12 Các câu trả lời

After birth pain atau dlm bahasa melayu 'rengat'. Proses rahim mengecut. N darah blm habis keluar. Saya tgh alami skrg ni. Sakit dia tuhan jela yg tahu.

Sy penah kna rengat..masa myusukn ank bole bbaring..sbb rengat sakit smpai baby pn bole tlepas..selalu btungku bhgian perut..

Bagus utk sis..utk kecutkan rahim..jadi teruskan penyusuan..tahan la skit..baru bsalin mmg sakit. Lama2 ok, insyaallah

Menyusu dpt kecutkn rahim. It’s good for you cuma kena tahan sikit sbb memang sakit

Rahim tak kecut lagi , bila nak menyusu memang akan sakit sebab menyusu tu kecutkan rahim

5y trước

Tq

Sabar n tahan je mummy, nnt dia baik sendiri. Awal2 mmg sakit

tu rengat .. orang kata dapat kecutkan rahim..

Normal. Coz bila baby menyusu dia bantu rahim mengecut😊

Rengat mmg sakit...lebih sakit dr nak branak...

mmg mcmtu menyusu die.kecutkan rahim