Spotting @pendarahan

hye...sye sdang prgnant klu ikut pde scan baru 4w.. tapi sye kerap ade kluar spotting2 ,dah cek doctor,doc bgi ubat duphaston untuk kuatkan rahim..ade sesiape pnah alami situasi mcam sye???

11 Các câu trả lời

Sy pnah spotting n bleeding dri 4w4d smpai 10w...sy mkn ubat kuatkn rahim smpai 12w...sehari sebiji ngn acid folic skali..Alhamdulillah sekrg dh xad spotting n bleeding lg hrp smpai bersalin nnty la...mudah²an bby sis sihat amin...jgn buat kja berat...rehat je...sy skrg dh msuk nk msuk 4bln kja rumah mmg xpnah buat...masak,kemas,bsuh baju,sidai baju semua tu suami buat...

2y trước

Mcm mna ya nk minta ubat kuatkan rahim tu.. sbb saya kluar spotting, tapi pergi hosp @ klinik swasta doc tak bagi pun. Pelik juga sbb biasanya doc akan bagi jika bleeding @ spotting diawal kehamilan kan

Saya mengalami sekarang, dah masuk 4minggu spotting. Kadang2 darah merah kadang2 darah coklat kadang2 on off. Semalam masuk emergency sebab tiba2 keluar ketulan darah. Alhamdullilah doktor kata tu cuma darah beku, maybe darah period yang lama2 yg tak habis keluar masa period. Scan baby pun ok, still nampak jantung baby kelip2.

5y trước

wah 4minggu dah nmpak jantung baby ye

Sama. Sy hari2 keluar spotting y bercampur dgn discharge putih. Risau jugak sbb scan pun doc kata xnampak lg maybe awal sgt. Sy pun 4-5 weeks skrg.Doc bg duphaston and advise mkn folic acid skli.

5y trước

Sis keluar spotting terus pegi jumpa doktor ke?

Saya juga sama ada spotting2 tu. Dari awal preg smpai dah 9minggu masih ada darah. Dctr bg ubat kuatkan rahim sehari dua kli makan n folic acid. Semoga anak kita sama2 kuat ye❤️

Saya dulu pun mcm tu tapi tak lama. Banyakkan rehat. Jgn angkat yg berat2. Jika melarat & banyak g hospital terus sis

Saya pernah cuba. Alhamdulillah ok. Dlm masa sama, kena banyakkan rehat dan elak kerja berat.

Saya baru kena tdi. Kalau kna mcm tu, nk solat kna mndi wajib ke.

5y trước

tak yah mandi wajib , solat mcm biasa

Sama🙋🏻‍♀️smpai skrg masih makan nk masok 3 bulan

5y trước

Ouhh kita sama kak saya pon nk masuk 3 bulan

Ada mcmtu.. Hati2 jgn buat keja keja berat

Sis check klinik swasta atau gov