Suplemen or ubat apa yg okey untuk kuatkan rahim ?

Sye pernah ade history keguguran pada Mac lepas , so now sye positif pregnant semula .. sye cuma agak risau sikit if sye tergerak lasak or buat keje rumah kejap2 and ia mengganggu kandungan sye . Kalau tahu ubat or suplemen untuk kuatkan rahim boleh share dan nk dptkn di mana ? Tq momies ❤️#ingintahu #pleasehelp #seriusnanya

2 Các câu trả lời

Saya pernah keguguran 2 kali sebelum ni. Semalam saya baru balik dari hospital. Doktor bagi ubat kuat rahim yang ni. Tapi ada orang tak serasi dengan ubat ni. Kalau bleeding ke atau jadi teruk, doktor kata boleh stop makan ubat ni. Tapi ni memang ubat untuk support rahim tu. Sebelum beli ubat ni, saya rasa better awak consult dengan doktor juga sebab tak silap saya ada pelbagai jenis. Yang saya punya jenis 10mg.

Dr prescribe dekat Sy duphaston. try mntk dgn Dr, bagitau la pernah keguguran. Sy haritu tak mntk, Dr yg bagi sebab ada sejarah jugak

1y trước

rasanya buka buku pink dekat Klinik Desa, Dr jarang2 ada. nanti akan ada waktu2 jumpa Dr dekat Klinik Kesihatan utk Dr scan, tengok growth baby, kesihatan ibu apa semua. time tu try mntk. Sy haritu awal2 scan dekat swasta mmg diberi duphaston. bila jumpa Dr dekat KK, Dr suruh sambung lagi sampai 18w.