Allergy Kulit Semasa Mengandung

Hye.. Sy nk tnya mommies smua.. Sepanjang pregnant ni ada tak kulit jd sensitif sgt.. Kulit jd tak tahan peluh, bila peluh je kulit jd berjerawat halus 1 badan, kemerahan.. Sy risau nk guna apa2 product takut effect dkt baby, lg2 product skrg bi ada paraben lah, & bhn kimia berbahaya.. Skrg dah 28 week, tp sbb tak thn sgt dh rasanya, asyik mengaru je. Habis kulit sy berparut berjerawat. Sampai ks perut jerawat timbul kemerahan.. Ada tak yg pernah alami mcm sy & tahu lotion@ubat apa yg boleh disapu@selamat semasa mengandung?

1 Trả lời

Kalau untuk parut tu cuba guna jenama Palmer oil ada jual kat Guardian untuk pudarkan parut.